Juba Stovner

, skrevet av Oda Dalhøy

Høsten 2021 startet Juba Stovner opp med lokallagsleder Ana Valentina Ahmed og tre medlemmer. I dag teller de hele 120 medlemmer og er et aktivt lokallag. Her kan du lese mer om laget.

Juba Stovner er et flerkulturelt lokallag som møtes fast hver annen uke på Fossum Aktivitetshus. Der har de varierte aktiviteter og en gang i måneden går de ut på forskjellig turer. I det siste har de hatt aktiviteter hver uke, takket være en engasjert leder, alle de fine og flinke foresatte som hjelper til – og ikke minst alle de erfarne som hjelper med forskjellige verksteder. 

Av faste aktiviteter har de ridning to ganger i året, deltar på BMW Oslo maraton (for barn), reiser på kino, har dugnad og drar til Tusenfryd. De har også museums- og teaterbesøk, jul- og påskeverksted og Eidfeiring. I våres har de blant annet også arrangert legobygging, bygget fuglehus, og dyrket egne grønnsaker og blomster. De har flere kurs gjennom LNUs kulturstøtta og deltar hvert år på kulturverksted, juniorleir og vintertreff. De er så heldige å få låne gratis lokale fra bydel Stovner, som er avgjørende for å kunne tilby aktivitetene. 

Lokallagsleder Ana er også med på AlleMed, sammen med andre aktører i bydel Stovner. AlleMed er et gratis verktøy som gjør det lettere å inkludere alle barna i fritidsaktiviteter. Hun er også med i en gruppe i Frivillighet Norge hvor tema for møte er inkludering, barrierer og rekruttering. 

 

Du kan følge Juba Stovner på Facebook og Instagram: @jubastovner