Sommerhilsen fra Trygg Oppvekst

, skrevet av Oda Dalhøy

Endelig er det sommer, og en lang og fin ferie venter oss. Vi gleder oss til lysere kvelder, sol, varme, is og bading. Sommeren er en fin tid mange har sett fram til lenge. Vi håper at det er slik for deg også.

I Norge har vi en lang, kald og mørk vinter. Dette gjør at det ikke alltid er så enkelt eller gøy å leke ute, og mange av oss bruker mye tid foran skjermen. Da er det viktig å nyte godværet nå når det endelig er her. Siden sommeren er kort og ferien går fort, er det lurt å å ta noen lange og gode pauser fra spill og sosiale medier. Vi kan heller gjøre mer av dette når kveldene blir mørkere og vinteren nærmer seg igjen.

Ferien er en fin tid for å gjøre morsomme ting sammen med familie og venner. Vi kan sykle, bade, fiske, skate, bygge hytte, spille ball, grille pølser, dra på turer, ligge i telt og mange andre ting. Slik kan vi få fine opplevelser som vi kan se tilbake på og glede oss over.

Sommeren er også en tid da mange reiser på ferie. Kanskje vil du oppleve at venner og familie er borte når du ønsker å treffe dem? Når det skjer, kan man føle seg litt alene. Av og til kan vi både savne noen og kjede oss litt i løpet av ferien. Da må vi huske på at det å savne noen som er på ferie ikke er det samme som å være ensom. Det å føle savn viser bare at du bryr deg om vennene eller familien din, og at du gleder deg til å treffe dem igjen senere. Hvis man kjeder seg, må man gjøre en ekstra innsats for å finne på noe som gjør dagene morsomme.

Et tips fra oss i Trygg Oppvekst er at du lager lister over alle tingene du har lyst til å gjøre i løpet av sommeren. En liste for det du vil gjøre med venner, en liste for det du vil gjøre med familien og en liste for ting du vil finne på når du er alene. Da blir det enklere å få en fin og morsom ferie.

God sommer, alle sammen!

 

Hugo og Rune, Trygg Oppvekst